Cirkas




Socialinės apsaugos, švietimo ministrais teikiami V. Šilinskas, R. Morkūnaitė-Mikulėnienė

simonyteirprezidPremjerė Ingrida Šimonytė penktadienį pateikė dabartinio viceministro Vytauto Šilinsko kandidatūrą į socialinės apsaugos ir darbo ministrus, o parlamentarės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės – į švietimo, mokslo ir sporto ministrus, pranešė Vyriausybė.

Sprendimą dėl jų skyrimo turintis priimti prezidentas Gitanas Nausėda su kandidatais žadėjo susitikti kitą savaitę, antradienį.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija nuolatinio vadovo neturi nuo balandžio, kai atsistatydino Gintautas Jakštas, o socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė dėl įtartinų jos asmeninių ryšių iš pareigų pasitraukė praėjusią savaitę.

V. Šilinskas šiuo metu dirba socialinės apsaugos ir darbo viceministru, o R. Morkūnaitė-Mikulėnienė yra Seimo vicepirmininkė, Europos reikalų komiteto pirmininkė ir valdančiųjų konservatorių frakcijos parlamente seniūnė.

„Ir Radvilė, ir Vytautas yra politinės komandos, įgyvendinusios šios kadencijos pokyčius, nariai ir aktyvūs dalyviai. Nė kiek neabejoju, kad abu garbingai užbaigs tuos darbus, kurie suplanuoti šiai kadencijai, nes turi ir reikiamą politinę patirtį, ir gebėjimus bei norą diskutuoti su šių sričių bendruomenėmis“, – pranešime sakė ministrė pirmininkė.

Pasak jos, Švietimo ministerijoje svarbiausias darbas iki spalį vyksiančių Seimo rinkimų bus pasirengimas ateinantiems mokslo metams, atsižvelgiant, be kita ko, ir į 2023-2024 metais sukauptą teigiamą patirtį ir klaidas.

40-metė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė į Seimą renkama nuo 2016 metų, 2009-2014 metais ji dirbo Europos Parlamento nare.

2023-2023 metais ir 2019-2020 metais politikė dirbo Seimo Švietimo ir mokslo komitete.

I. Šimonytės teigimu, socialinės apsaugos ir darbo srityje dauguma kadencijos teisėkūros plano yra ar bus patvirtinta artimiausiu metu, tad reikės koncentruotis į sklandų priimtų idėjų praktinį įgyvendinimą.

38-ių V. Šilinskas ministerijoje yra atsakingas už darbo teisę, darbo rinką, darbuotojų saugą ir sveikatą bei socialinį draudimą (išskyrus pensijas), kuruoja „Sodrą“, Užimtumo tarnybą ir Valstybinę darbo inspekciją.

V. Šilinskas anksčiau dirbo advokatu, yra darbo teisės specialistas.

Ministrus Lietuvoje skiria prezidentas premjero teikimu.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode