Marcinkevičius




Ką daryti, kad kuo mažiau kalėdinių dovanų patektų į sąvartyną?

Elektroninė įranga, kosmetika ir žaislai yra vienos populiariausių dovanų Kalėdoms. Ar susimąstome, kad neretai išpakuotos kalėdinės dovanos taip ir lieka nepanaudotos arba net patenka į sąvartyną?

Vidutinė šeima Didžiojoje Britanijoje per šias Kalėdas išleis apie 660 svarų sterlingų. Maža to, duomenys taip pat rodo, kad dešimtmetis britas turi vidutiniškai apie 238 žaislus, tačiau kasdien jų naudoja tik 12, rašo britų spauda.

Su dovanų pirkimo bumu susiduria ir kitos šalys. Šiais metais Jungtinėse Amerikos Valstijose, kaip prognozuoja pramonės ekspertai, amerikietis šventinėms dovanoms vienam asmeniui išleis vidutiniškai 920 JAV dolerių (pernai ši suma siekė 885 JAV dolerius), o išlaidos dovanoms viršys 1 trln. dolerių. Manoma, kad per praėjusias Kalėdas Australijos gyventojai išleido 400 mln. dolerių 10 mln. nepageidaujamų dovanų, iš kurių daugelis buvo išmesta ir, tikėtina, irgi pateko į sąvartyną.

Sąvartyne galėjo atsidurti ne tik nereikalingos dovanos, bet ir vienkartiniai plastikai, esantys dovanų pakuotėse, vyniojamasis popierius ir dekoracijos. Visa tai teršia mus supančią aplinką ir daro neigiamą poveikį ne tik gamtai, bet ir žmonėms.

Daugiau informacijos www.mazeikiai.lt.

Savivaldybės informacija

19-127


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode