Marcinkevičius




Cfa poliai – populiarėjantis sprendimas

Visada siekiama užtikrinti kiek įmanoma didesnį pastato stabilumą, tad tenka pagalvoti apie tai, koks pamatų tipas galėtų būti geriausia išeitimi. Šiandien galime rinktis iš daugybės modernių technologijų, gebančių užtikrinti, kad pamatai bus pakankamai patvarūs ir atlaikantys dideles apkrovas. Vis dėlto, ne visos pasirinkimo galimybės sulaukia pakankamai didelio susidomėjimo, ir taip nutinka dėl labai skirtingų priežasčių. Planuojant statybas gana dažnai dėmesys krypsta į tai, kokie pamatų tipai yra vertinami palankiausiai, tad nieko nuostabaus, kad būtent cfa poliai tampa vis populiaresni (Platesnę info rasite čia). Ši galimybė turi tikrai nemažai privalumų, tad pravartu apžvelgti pačius svarbiausius – galbūt tai padės paprasčiau priimti sprendimą.

Cfa poliai puikiai tinka masyviems pastatams

Šio tipo pamatai yra ypatingai vertinami dėl savo universalumo – jie puikiai tinka ir nedideliems, ir labai masyviems statiniams. Turbūt nereikia net sakyti, kad įrengiant didžiulių pastatų pamatus yra reikalingas ypatingai didelis pamatų tvirtumas, todėl ne visos pamatų įrengimo technologijos gali užtikrinti patį geriausią rezultatą. Jei nusprendžiama rinktis cfa polius, nereikės nerimauti, ar gruntas nėra pernelyg giliai ir ar jis nėra per daug birus. Net ir esant labai nepalankioms geologinėms situacijoms (pavyzdžiui, jei gruntiniai vandenys yra gana aukštai) turėsite galimybę įrengti tikrai stabilius pamatus, kurie atlaikys net ir labai sunkias konstrukcijas.

Plačios pritaikymo galimybės

Kaip jau minėta anksčiau, cfa poliai gali būti įrengiami net ir tokiose vietovėse, kuriose geologinės sąlygos gali riboti kitų tipų pamatų įrengimą. Nesvarbu, kokių pastatų statybos yra planuojamos, galite būti užtikrinti, kad galėsite pritaikyti būtent šią technologiją, ir rezultatu tikrai neteks nusivilti. Naudojamų gręžtinių polių skersmuo bei ilgis gali būti labai įvairus, tad specialistai tikrai galės pasiūlyti pačius palankiausius sprendimus.

Greitas ir sklandus pamatų montavimas

Statybų eiga ne visada yra tokia sparti kaip norėtųsi, tad gali tekti ieškoti tokių sprendimų, kurie galėtų garantuoti sklandžiau atliekamą darbą. Pasirinkę cfa polius galėsite būti visiškai ramūs, kad darbų eiga bus ne tik sparti, bet taip pat ir sklandi, nes šio tipo pamatų įrengimas nereikalauja pernelyg didelės darbo jėgos. Darbininkai vos per vieną pamainą gali sumontuoti iki maždaug 400 metrų gelžbetonio polių, taigi, netrukus galėsite planuoti tolimesnius statybų etapus.

Sunaudojama mažiau statybinių medžiagų

Cfa poliai neretai pasirenkami ir dėl to, kad šio tipo pamatų įrengimas reikalauja mažesnio betono ir armatūros kiekio (teigiama, kad šių medžiagų sunaudojama net 40 procentų mažiau), todėl tai užtikrina, kad pamatų įrengimas pareikalaus gerokai mažesnių investicijų.

Taip pat svarbu paminėti ir tai, kad gręžtiniai poliai yra įrengiami nekeliant vibracijos ir triukšmo, todėl tai neturi jokio neigiamo poveikio sveikatai. Taigi, jei planuojate įrengti pamatus, tikrai palanku pagalvoti apie cfa polių taikymą.

19-146

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode