Marcinkevičius




Lauko suoliukai: pagal skonį ir finansines galimybes

Vienas iš pagrindinių viešųjų erdvių akcentų – lauko suoliukai. Vis dažniau šį mažosios architektūros elementą galimą išvysti ir privačioje namų aplinkoje. Savo laisvalaikį leisti parkuose, miesto aikštėse ar namų kiemelyje, kai pailsus visuomet galima prisėsti ant dailaus ir patogaus suoliuko, yra gerokai smagiau ir jaukiau. Tad ką sako architektūros specialistai, jeigu nutarėte įsigyti aplinkos puošmeną – suoliukus?

 

Lauko suoliukai naudojami tiek atvirose, tiek uždarose lauko erdvėse. Tai yra toks lauko baldas kuris atlieka dvi funkcijas: estetinę ir praktiškąją. Parkas, miesto aikštė ar skveras, kuriame puikuojasi ir kviečia atsisėsti dailūs, tvarkingi ir patogūs suoliukai, praeiviams ir miesto svečiams tarsi siunčia žinutę, jog rūpinamasi gyventojų patogumu ir skiriama nemažai dėmesio savo krašto puoselėjimui. Tuo tarpu, namų kieme stovintis suoliukas formuoja jaukų namų aplinkos bei svečiams rūpestingo šeimininko įvaizdį. Sutikite, apleisti, apsamanoję ar sulūžę suoliukai sukels visai kitokias mintis ir pirmas įspūdis apie vietovę ar namus jau bus sugadinti.

Kalbant apie praktiškąją suoliukų pusę, tikriausiai ne vienas esate susidūrę su situacija, kai išsiruošę pasivaikščioti su mažais vaikais ar pagyvenusiais žmonės, mintyse perbėgat per vietoves, kurias žadate aplankyti, ir apmąstote ar ten rasit suoliukų atsisėsti? Tos poilsio zonos, kurios gali pasigirti turinčios šiuos mažosios architektūros elementus, visuomet traukia sugrįžti ten dar ne vieną kartą. Tad galima drąsiai teigti, jog lauko suoliukai kai kada tampa ne įgeidžiu, o tiesiog būtinybe.

Dažnai žmonės šia aplinkos detale, ypač kai sukasi kalba apie namų kiemo įrengimą, nė nesidomi, nes mano, jog tai per daug brangi investicija. Tiek eksterjero detalių gamybos specialistai, tiek prekybininkai skuba nuraminti ir užtikrinti, jog platus lauko suoliukų pasirinkimas leis išsirinkti lauko baldą, atitinkantį Jūsų skonį ir finansines galimybes. Jeigu nutarėte savo aplinką papuošti dailiais ir patogiais suoliukais, būkite tikri, kad lauko suoliukai gera kaina – išties įmanoma misija.

Lauko suoliukų gamybos medžiagų asortimentas yra labai platus. Prekyboje rasite šių aplinkos puošmenų pagamintų iš ketaus, aliuminio, plieno, medžio, betono ir kt. Kiekviena jų turi savų privalumų. Lauko suoliukų gera kaina didele dalimi priklauso nuo medžiagos, kuri panaudota jų gamybai, kiekio bei gaminio dizaino ir matmenų. Šiomis dienomis palyginti kainas bei išsirinkti sau tinkamiausią ir pagal poreikius, ir pagal finasines galimybes gaminį išties nesunku. Kiekvienos prekybos įmonės internetiniame puslapyje galėsite palyginti suoliukų dizainą, praktiškumą bei kainą. Teliks tik išsirinkti sau priimtiniausią variantą ir džiaugtis jaukia ir praktiška poilsio aplinka.

19-145

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode