Marcinkevičius




politiskaiRusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį teisinį procesą prieš buvusį JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) pavadino politiškai motyvuotu persekiojimu.

„Kalbant apie D. Trumpo persekiojimą, mums dabartinėje aplinkoje tai yra gerai, nes tai rodo Amerikos sistemos supuvimą“, – sakė V. Putinas ekonomikos forume Tolimuosiuose Rytuose ir pridūrė: „Tai yra politiškai motyvuotas savo konkurento persekiojimas.“

D. Trumpui pateikta virtinė kaltinimų keliose bylose, įskaitant kaltinimus siekus panaikinti 2020-ųjų šalies prezidento rinkimų rezultatus. Kovą jis tapo pirmuoju buvusiu prezidentu JAV istorijoje, kuriam buvo pateikti kaltinimai.

D. Trumpas taip pat kaltinamas netinkamai tvarkant dešimtis įslaptintų dokumentų, įskaitant karinius planus ir branduolines paslaptis, kuriuos jis išsivežė iš Baltųjų rūmų palikdamas postą, ir kartu su savo darbuotojais rengiant sąmokslą, kaip juos paslėpti nuo tyrėjų.

Kremlius ne kartą gynė buvusį JAV prezidentą.

Įtempti Maskvos ir Vašingtono santykiai dar labiau paaštrėjo po to, kai praėjusių metų vasarį Kremlius pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

Kremliaus šeimininkas sakė nesitikintis, kad JAV užsienio politikos pozicija Rusijos atžvilgiu pasikeis, net jei kitais metais bus išrinktas naujas prezidentas.

V. Putinas sakė manąs, kad JAV kursto antirusiškas nuotaikas tarp paprastų šalies gyventojų.

„Dabartinė valdžia nukreipė Amerikos visuomenę antirusiška dvasia“, – sakė jis. 

„Jie tai padarė, o dabar kažkaip pasukti šį laivą į kitą pusę bus labai sunku“, – pridūrė V. Putinas. 

V. Putinas taip pat stengėsi sumenkinti precedento neturinčių Vakarų sankcijų poveikį Rusijos ekonomikai nuo tada, kai praėjusiais metais jis pasiuntė savo karius į Ukrainą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode