Parama dėkojame




suzeistaUkrainos pietiniame Zaporižios mieste ketvirtadienį per Rusijos smūgį civiliniam pastatui žuvo mažiausiai vienas žmogus ir 14 buvo sužeista, pranešė Ukrainos pareigūnai.

„Gaisras kilo civiliniame pastate po to, kai okupantai į jį pataikė raketa. Šiuo metu pranešama apie vieno žmogaus žūtį“, – platformoje „Telegram“ nurodė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Jis taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame netoli Zaporižioje esančio „Reikartz“ viešbučio matyti degantis automobilis. 

Zaporižios miesto tarybos vadovas Anatolijus Kurtjevas pridūrė, kad per šį smūgį buvo sužeista 14 žmonių. Iš pradžių buvo pranešta apie penkis.

Tarp sužeistųjų yra keturi vaikai.

Pietiniam Ukrainos miestui Rusijos raketos smogė ir trečiadienį – tuomet žuvo du žmonės ir septyni buvo sužeisti. A. Kurtjevo teigimu, apgadinti mažiausiai keturi pastatai.

Tuo metu Jungtinės Tautos pranešė, kad viešbutyje, kuris buvo apšaudytas, dažnai apsistodavo JT ir nevyriausybinių organizacijų darbuotojai, atvykę padėti nukentėjusiems nuo karo gyventojams.

Organizacijos humanitarinė koordinatorė Ukrainoje Denise Brown (Denis Braun) pareiškime sakė: „Esu pasibaisėjusi žinia, kad Zaporižioje rusai ką tik užpuolė viešbutį, kuriuo dažnai naudojasi JT darbuotojai ir mūsų kolegos iš NVO, norėdami padėti nuo karo nukentėjusiems žmonėms. Tai visiškai nepriimtina.“

„Šiame viešbutyje apsistodavau kaskart, kai lankydavausi Zaporižioje. Mano komanda naudojosi juo kaip baze daugelyje kelionių po miestą. Praėjusių metų gegužę jis buvo JT bazė evakuojant civilius gyventojus iš gamyklos „Azovstal“ Mariupolyje“, – nurodė ji.

„Atsitiktinių smūgių, per kuriuos sugadinama civilinė infrastruktūra ir žūsta bei sužeidžiami civiliai gyventojai, skaičius pasiekė neįtikėtiną lygį. Jie pažeidžia tarptautinę humanitarinę teisę, – sakė D. Brown. – Žmoniškumo labui raginu Rusijos Federaciją laikytis savo įsipareigojimų pagal tarptautinę humanitarinę teisę ir nedelsiant nutraukti beatodairiškas atakas prieš Ukrainą.“

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode