Parama dėkojame




klastojimaRonas DeSantisas savo pirmajame Jungtinių Valstijų prezidento rinkimų kampanijos interviu televizijai atmetė Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) teiginius apie rinkimų klastojimą ir perspėjo respublikonus išsižadėti skandalingai pagarsėjusio buvusio prezidento, antraip jie rizikuos pralaimėti 2024 metais.

Floridos gubernatorius, respublikonų pirminių rinkimų apklausose atsiliekantis nuo D. Trumpo, sakė, kad pastarieji rinkimai nebuvo tobuli, tačiau atmetė melagingus favorito kaltinimus dėl nesąžiningų prezidentų Joe Bideno (Džo Baideno) demokratų veiksmų.

„Žinoma, jis pralaimėjo. Žinoma. Joe Bidenas yra prezidentas“, – sakė R. DeSantisas, kuris sekmadienį kalbėjosi su televizija NBC po dviejų mėnesių, praleistų vengiant pagrindinių šalies transliuotojų auditorijos dėmesio, daugiausia konservatyvių kabelinių ir interneto stočių naudai.

Apklausų duomenimis, dauguma respublikonų pirminių rinkimų rinkėjų klaidingai mano, kad D. Trumpas laimėjo praėjusius rinkimus, todėl buvusio prezidento melagingi teiginiai apie sukčiavimą tapo lakmuso popierėliu tiems, kurie tikisi pakilti partijos gretose.

44 metų gubernatoriaus pastabos interviu NBC buvo kol kas aiškiausias jo pasisakymas, kuriuo jis palaikė rinkimų, D. Trumpo Kibernetinio saugumo ir infrastruktūros saugumo agentūros pavadintų saugiausiais JAV istorijoje, teisėtumą.

Tačiau R. DeSantisas prieštaravo tam, ką jis laiko 2020 metais parodytu pernelyg dideliu kliovimusi balsavimu paštu. D. Trumpas šią praktiką klaidingai apibūdino kaip imlią sukčiavimui, bet ją skatina Respublikonų partija ir ji yra plačiai prieinama Floridoje.

Dukart sulaukusiam apkaltos D. Trumpui buvo pareikšti kaltinimai dėl jo pastangų sužlugdyti rinkimus, kurios baigėsi 2021 metų sausio 6 dienos sukilimu JAV Kapitolijuje.

Ši byla yra rimčiausia iš keturių baudžiamųjų tyrimų, kurių metu buvo pateikta dešimtys kaltinimų, įskaitant įtarimus, kad 77 metų milijardierius kėlė pavojų nacionaliniam saugumui saugodamas slaptus dokumentus savo paplūdimio kurorte „Mar-a-Lago“ Floridoje.

R. DeSantisas, kuris interviu davė kartu su savo žmona Casey (Keisi), nesureikšmino D. Trumpo teisinių problemų ir teigė, kad pernelyg didelis dėmesys buvusio prezidento persekiojimui reikštų respublikonų pralaimėjimą.

„Jei rinkimai bus referendumas dėl Joe Bideno politikos ir patirtų nesėkmių, o mes pateiksime pozityvią ateities viziją, laimėsime prezidento rinkimus ir turėsime galimybę pakeisti šalį“, – sakė R. DeSantisas.

„Kita vertus, jei rinkimai vyks ne dėl 2025 metų sausio 20 dienos, o dėl 2021 metų sausio 6 dienos, arba dėl to, koks dokumentas buvo paliktas „Mar-a-Lago“ tualete, jei tai bus referendumas dėl to, mes pralaimėsime“, – pridūrė jis.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode