Parama dėkojame




Kilimų valymas: dėmės, kurias geriau patikėti profesionalams

kilimaiNepaisant besikeičiančių interjero dizaino tendencijų, kilimai ir kilimėliai išlieka madingi. Jie padaro kambarį jaukią ir šiltą, o be to, tokie aksesuarai tiesiog puošia grindis. Deja, po kurio laiko jie nustoja atrodyti taip gerai, kaip pradžioje. Daugelis žmonių pamiršta, kad kilimus kruopščiai valyti ar plauti reikėtų reguliariai.

Kad ir kokio audinio kilimą turėtumėte, laikui bėgant jis praranda gaivumą ir blizgesį, o nešvarumai, dėmės ir nemalonūs kvapai ima varginti vis labiau. Be to, negalima ignoruoti, kad kilimuose kaupiasi erkės ir sukelia įvairius sveikatos negalavimus. Tačiau yra veiksmingų būdų, kaip kovoti su dėmėmis ir atsikratyti bakterijų. Be to, oro kokybė tam tikroje patalpoje tiesiog pablogėja. Tuo tarpu retas kuris reguliariai užsisako profesionalų kilimų valymą ir plovimą.

Savarankiškai valyti kilimus ir kilimėlius sunku, o tokio darbo efektyvumas – minimalus. Kai kurių dėmių, įskaitant sukeltas gyvūnų, negalima pašalinti naudojant įprastas parduotuvėse esančias valymo priemones. Be to, net jei esate labai kruopštus, nepavyks atsikratyti bakterijų giliai iš kilimų vidaus. Todėl tokias užduotis geriau patikėti profesionalams.

Jei kilimas nebuvo profesionaliai valomas metų metus, baisu pagalvoti, kas yra jo viduje. Be šių priežasčių, verta atkreipti dėmesį ir į estetiką. Kilimas, kurį išplauna specialistai Kaune naudodami specializuotas mašinas ir valymo priemones, atrodo kaip neseniai įsigytas. Tokį skirtumą pastebėsite tik po profesionalaus valymo.

Šlapimo ir nemalonaus kvapo pašalinimas iš kilimų.

Gyvūno suteptas kilimas – didelė problema, nes namuose neįmanoma visiškai atsikratyti šlapimo ar šlapimo paliekamo kvapo. Bandydami patys pašalinti dėmę, galite sugadinti kilimo tekstūrą arba pakeisti jo spalvą, jei naudosite netinkamas valymo priemones.

Svarbus dalykas – švelniai nuvalyti dėmę, bet nepaskirstyti jos ant likusio kilimo. Tad jei nutiks nelaimė, nedelskite ir kuo greičiau leiskite kilimų valymo ekspertams išplauti kilimą, nes kuo greičiau kilimas pasieks valyklą, tuo didesnė tikimybė, kad visiškai pašalins ir dėmę, ir kvapą.

Kai atkeliauja toks kilimas, darbuotojai prieš plaudami kilimą parenka tinkamas valymo priemones pagal pluošto, iš kurio pagamintas kilimas rūšį. Tokiu būdu išsaugo kilimo kokybę ir užtikrina efektyvią paslaugą.

24-16b

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode