Parama dėkojame




Tinkama apranga medžioklės metu – būtina. Konsultuoja medžiotojas Gedas

medziotojasTiek medžiojantys, tiek aktyviai gyvenantys supranta, kad tinkama apranga judraus laisvalaikio miške metu yra būtina. Galima sakyti, kad tai yra dalis medžioklės sėkmės, kadangi dažnai nepalankios oro sąlygos apsunkina šią veiklą ir buvimą gamtoje apskritai.

Aktyvaus laiko miške metu labai geras pasirinkimas yra flisinis džemperis, vandeniui atsparios kelnės, batai aukšta pakulne. Daugelis drabužių bei avalynės tarnauja visus metus, tačiau įsigyti galite ir sezoninius. Apie aprangą pasakoja medžiotojas Gedas.

Flisinis džemperis – pasirinkimas numeris vienas

Drabužių, skirtų medžioklei, pasiūla yra labai plati. Vieni perkami aktyviau, kiti sulaukia mažiau dėmesio, tačiau flisinis džemperis dažniausiai laikomas karaliumi.

Bene pats svarbiausias fliso privalumas, kad jis labai greitai džiūna, tad sėkmingai galima medžioti ir sningant arba lyjant – neteks jausti diskomforto“,- atvirauja Gedas.

Žinoma, greitas džiūvimas itin svarbus ir tiems, kurie daug prakaituoja. Medžiojimas yra aktyvi fizinė veikla, tad reikia vilkėti drabužius, kurie ne tik greitai džiūna, tačiau yra su papildomu šiltinimo sluoksniu, tad padeda išvengti perpūtimo“,- priduria.

Renkantis specialius džemperius su flisu taip pat reikia įvertinti, kad jie klasifikuojami savo atsparumu: nuo lengvo iki ekspedicinio. Ypatingai šaltomis žiemomis vertingiausi tie džemperiai, kurie skirti profesionaliam sportui, ekspedicijoms. Tokius dažniausiai renkasi medžiotojai.

Aukštos kokybės apranga – tarnauja labai daug metų

Tiek flisiniai džemperiai, tiek bet kokia kita medžiotojų apranga – nėra itin pigi. Žinoma, jeigu bus perkama sertifikuota. Kartą įsigijus bus galima gana ilgai nesukti galvos dėl drabužio keitimo nauju, kadangi jis tarnauja dažniausiai net ne kelis, tačiau keliolika ir galbūt tinkamai prižiūrint – keliasdešimt sezonų.

Kai kurie bando sutaupyti pirkdami nesertifikuotus drabužius. Taip, jie pigesni, tačiau minusas, kad ne tik trumpiau tarnauja, tačiau taip pat ir nėra atsparūs aplinkos poveikiui. Taigi, su jais bus šalta, jie gali praleisti drėgmę ir taip toliau. Net ir maža investicija – neatsiperka“,- teigia Gedas.

Jeigu norite aprangą medžioklei įsigyti pigiau – siūlome sekti akcijas. Kaina bus mažesnė, tačiau kokybė išliks tokia pati. Taip pat atminkite, kad pirkti reikia iš prekybos vietų, kurios siūlo gaminius legaliai.

24-13b

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode