Parama dėkojame




L.Matjošaitytė: VRK sistema buvo sutrikusi, bet rinkimams tai nesutrukdė

 

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) speciali sistema sekmadienį buvo sutrikusi, tačiau rinkimams tai nesutrukdė, sako VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

„Buvo trumpas sistemos sutrikimas, mes aiškinamės priežastis, bet rinkėjo kortelės balsuojant nereikėjo ir užteko asmens tapatybę patvirtinančio dokumento. Buvo trumpalaikis sutrikimas, ir manom, kad nepaveikė komisijų darbo, rinkėjai galėjo balsuoti“, – BNS sakė L.Matjošaitytė.

Socialiniuose tinkluose sekmadienį pasirodė pranešimų, kad į apylinkę be rinkėjo kortelės atvykę žmonės dėl sistemos sutrikimų negalėjo balsuoti, nes nebuvo galima patikrinti, ar jie yra sąrašuose. VRK pirmininko pavaduotoja tvirtina, kad rinkėjo kortelė nėra būtina, užtenka asmens tapatybę patvirtinančio dokumento.

Seimo rinkimuose sekmadienį iki vidurdienio jau balsavo 12,06 proc. rinkėjų, o kartu su išankstinio balsavimo duomenis tai sudaro 18,74 proc. rinkėjų.

Lietuvoje sekmadienį vyksta Seimo rinkimai. Balsavimas rinkimų apylinkėse prasideda 7 ir baigsis 20 valandą. Seimo rinkimuose dalyvauja per 1400 kandidatų, dešimt į vieną vietą. Dvylika partijų savarankiškai dalyvauja rinkimuose, o keturios yra sudariusios dvi koalicijas.

Rinkėjų sąrašuose šiemet įrašyti 2 mln. 504 tūkst. 267 rinkėjai, maždaug 75 tūkst. mažiau nei per 2012 metų rinkimus.

Seimą sudaro 141 Seimo narys – Tautos atstovai renkami ketveriems metams vienmandatėse ir daugiamandatėje rinkimų apygardose slaptu balsavimu tiesioginiuose mišrios sistemos rinkimuose. Daugiamandatėje apygardoje iš partijų ir koalicinių sąrašų renkami 70 Seimo narių, o vienmandatėse apygardose, kur žmonės balsuoja už konkretų kandidatą – 71.

Vilnius, spalio 9 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode