Parama dėkojame




Potvyniui nuplovus rekonstruotą kelią Pagėgiuose bus vertinama darbų kokybė

kokybePagėgių rajono kelyje Plaškiai-Lazdėnai-Panemunė potvyniui nuplovus pernai rudenį rekonstruotą kelią, Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) vertins darbų kokybę.  

Nustačius, kad darbai atlikti nekokybiškai, Kelių direkcija sieks nuostolių atlyginimo, pranešė LAKD.

Pasak LAKD Infrastruktūros palaikymo ir vystymo grupės vadovo Martyno Gedaminsko, direkcija atsakingų institucijų  paprašė sudaryti nepriklausomą komisiją, kuri ištirtų ir nustatytų kelio griūties aplinkybes.

„Pavasariniai potvyniai vakarų Lietuvoje nėra naujiena, tačiau matome, kad jie kasmet yra didesni, prasideda anksčiau ir tęsiasi ilgiau nei esame įpratę. Kelių projektuotojai turi į tai atsižvelgti ir įvertinti šias aplinkybes“, – pranešime sakė M. Gedaminskas.

Dėl komisijos LAKD kreipėsi į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją, Aplinkos apsaugos departamentą, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentą bei Pagėgių savivaldybės administraciją.

Net ir nuslūgus potvyniui keliu nebus įmanoma naudotis, todėl LAKD nurodė rangovui kuo skubiau greta esančiame ir šiuo metu remontuojamame kelyje Pagėgiai-Plaušvariai atlikti būtinus darbus ir atnaujinti eismą. 

Direkcija informavo BNS, jog kelią už 9,2 tūkst. eurų projektavo įmonė „Sweco Lietuva“, o už 670 tūkst. eurų jį remontavo  „Kelių priežiūra“. Sutartis su šiomis įmonėmis pasirašė Kelių direkcija.

Šiuo metu LAKD konsultuojasi su specialistais dėl apsemiamų kelių pokyčių ir svarsto atlikti kelio Plaškiai-Lazdėnai-Panemunė hidrodinaminio poveikio vertinimą. Pirmą kartą Lietuvoje tokia studija buvo atlikta Šilutės rajone statant Rusnės estakadą.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode