Parama dėkojame




Rusijos paleistą rekordinį skaičių raketų G. Landsbergis vadina teroristiniu išpuoliu

raketuRusijai per vieną dieną į Ukrainą paleidus rekordinį skaičių raketų, Lietuvos užsienio reikalų ministras šį veiksmą pavadino teroristiniu išpuoliu.

„Nematau jokių „tylių signalų“, kad Rusija nori taikos. Matau tik sugriuvusius prekybos centrus, degančius namus ir sunaikintus gimdymo namus – dar vieno Rusijos teroristinio išpuolio rezultatus“, – socialiniame tinkle „X“ penktadienį rašė Gabrielius Landsbergis.

„Turėtume siųsti garsius signalus, kad šiems nusikaltimams nebus leista tęstis“, – teigė jis.

Ukrainos karinių oro pajėgų duomenimis, rusai Ukrainą atakavo 36 dronais „Shahed“, o bombonešiai paleido mažiausiai 98 sparnuotąsias raketas. Taip pat paleista mažiausiai 14 zenitinių valdomų raketų, penkios raketos „Kinžal“ ir dar penkios kito tipo raketos, nurodė Ukrainos oro pajėgos.

Pasak ukrainiečių, per šią masinę ataką sunaikinti 114 iš 158 oro taikinių.

Įvairiuose Ukrainos miestuose penktadienį žuvo mažiausiai 20 žmonių, o dar per šimtas sužeisti.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad Rusija penktadienį Ukrainai smogė beveik viskuo, ką turi savo arsenale.

Jo teigimu, rusai taikėsi į tokius civilinius objektus kaip gimdymo namai, švietimo įstaigos, prekybos centrai, daugiaaukščiai pastatai ir privatūs namai, komerciniai sandėliai, automobilių stovėjimo aikštelės.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode