Sprogimas

Paspirtukų, mopedų dalijimosi paslaugų įmonės Vilniuje kuria klasterį

mopeduElektrinių paspirtukų ir mopedų paslaugų įmonės „Bolt“, „Spark“, „CityBee“ ir „Skok“ Vilniuje kuria klasterį.

Pirmadienį šios įmonės drauge su sostinės savivaldybe, įmonėmis „Susisiekimo paslaugos“ ir „Go Vilnius“ pasirašys memorandumą dėl dalijimosi klasterio įkūrimo.

Pasak steigėjų, jų tikslas – dar glaudžiau bendradarbiauti tam, kad vilniečiams būtų pasiūlyta kuo patrauklesnių sprendimų, pakeičiančių asmeninių automobilių naudojimą. 

2019-aisiais panašų memorandumą jau buvo pasirašiusios kelios įmonės, tarp jų – ir „CityBee“, šįkart susitarimas apims ne tik elektrinių paspirtukų, bet ir elektrinių motorolerių paslaugą.

Įmonės ketina bendradarbiauti, keistis informacija apie kylančias problemas, transporto priemonių statymą, pažeidėjus.

Vilniaus savivaldybės teigimu, Lietuvos sostinė yra dalijimosi automobiliais paslaugų lyderis Europoje, čia per metus įvykdoma 1,5 mln. tokių kelionių.

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ šią vasarą numato pristatyti ir atnaujintas paspirtukų dalijimosi paslaugų taisykles, apibrėšiančias saugų eismą, greitį, paspirtukų statymo tvarką įskaitant išimtis, kur tai negali būti daroma. Viena naujovių – paspirtukų greitis bus ribojamas iki 25 km/h, senamiestyje – 15 km/h.

telsiai.policija.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode