Parama dėkojame




Sprogimas

Po sėkmingos operacijos popiežiaus savijauta gera

savijautaPo sėkmingos operacijos popiežius ramiai pailsėjo, ketvirtadienio rytą pranešė Šventojo Sosto spaudos salės direktorius Matteo Bruni.

Trečiadienio vakarą paskelbtame oficialiame komunikate buvo informuojama, kad popiežiui Pranciškui buvo atlikta pilvo sienos išvaržos operacija naudojant pilvo sienos protezavimo tinklelį. Operacija, trukusi tris valandas, praėjo be komplikacijų ir atgavęs sąmonę popiežius jautėsi gerai, juokavo.

Popiežių operavo Italijos Švč. Jėzaus Širdies katalikų universiteto Agostino Gemelli klinikos pilvo chirurgijos departamento vadovas prof. Sergio Alfieri.

Kol kas nepranešama, kiek laiko popiežius turės praleisti ligoninėje. Per po operacijos surengtą spaudos konferenciją popiežių operavęs chirurgas paaiškino, kad paprastai tokiais atvejais pacientas pasilieka ligoninėje 5–7 dienas, tačiau kadangi šiuo atveju pacientui 86 metai, gydymas ligoninėje gali užtrukti kiek ilgiau.

Ketvirtadienį po vidudienio paskelbtame naujame komunikate Šventojo Sosto spaudos salės direktorius Matteo Bruni pranešė, kad įprastiniai pooperaciniai kontroliniai tyrimai davė gerus rezultatus. Popiežius informuojamas apie iš viso pasaulio gaunamus linkėjimus,  reiškia už juos dėkingumą, kartu prašydamas ir toliau už jį melstis.

Iki birželio vidurio planuotos popiežiaus audiencijos buvo atšauktos, tačiau tikimasi, kad jis galės keliauti į suplanuotas apaštališkąsias keliones.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode