Sprogimas

Abiturientams prasideda brandos egzaminai

Birželio 5 d. Mažeikių rajono abiturientai kartu su visos šalies dvyliktokais laiko pirmąjį brandos egzaminą – lietuvių kalbos ir literatūros, po jo seks kiti. Daliai abiturientų egzaminų sesija prasidėjo balandį – laikyta užsienio kalbos valstybinio egzamino kalbėjimo dalis.

Brandos egzaminus rajone laiko 473 abiturientai: 350 gimnazistų ir 123 Mažeikių politechnikos mokyklos moksleiviai. Mokinys ir buvęs mokinys brandos atestatui gauti privalo išlaikyti lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą ir dar vieno dalyko brandos egzaminą ar brandos darbą. Kandidatas einamaisiais metais, be lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino, gali rinktis ir laikyti ne daugiau kaip šešių dalykų brandos egzaminus ir brandos darbą.

Populiariausias ir šiemet išlieka valstybinis užsienio kalbos (anglų) egzaminas – jį pasirinko 340 kandidatų.

Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas – privalomas. Valstybinį egzaminą laiko 306 abiturientai, mokyklinį – 163. Matematikos žinias pasitikrinti nusprendė 292 kandidatai. 

Kiti valstybiniai egzaminai mažiau populiarūs: istorijos egzaminą pasirinko 182 moksleiviai, biologijos – 130, geografijos – 83, fizikos – 44, informacinių technologijų – 49, chemijos – 29. Mažiausiai pasirinko laikyti rusų ir vokiečių kalbų egzaminus – atitinkamai 4 ir 3 abiturientai.

Tarp mokyklinių brandos egzaminų populiariausias technologijų egzaminas, kurį pasirinko 139 abiturientai. 39 kandidatai laikys menų egzaminą. 

Kaip ir kasmet organizuojamos dvi brandos egzaminų sesijos. Pagrindinė sesija 2023 m. prasidėjo balandžio 12 d. užsienio kalbos (anglų) valstybiniu brandos egzaminu ir baigsis birželio 27 d. mokykliniu muzikologijos egzaminu. Pakartotinė egzaminų sesija prasidės birželio 28 d. ir baigsis liepos 13 d.

BNS nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode